We want to create new spaces which people feel proud of, where there is a distinctive identity and a vibrant business community can flourish.

New connections

Our approach to the site’s connectivity and local transport is informed by an aspiration to make the area greener, cleaner and healthier and encourage people to walk, cycle and use public transport.

Our plans would provide new facilities like a community cycle hub that would include areas to store bikes, changing facilities and a café. We would improve the pedestrian experience by reconfiguring congested roads like Nether Street Junction and deliver a new pedestrianized plaza to access the station

Supporting the community

Our proposals seek to help the local community thrive by creating and supporting new jobs, investing in the public realm and station infrastructure and providing dedicated space for new community uses and businesses.

We would provide new workspace, community and retail uses focused around the new station plaza that would form the heart of the site and would create a new heart to the town centre.

New heart to connect the town centre

Our vision is to create a new heart to the town centre with spaces people feel proud of, where there is a distinctive identity and vibrant business community.

Our approach focuses on integrating the station into the town centre.

Some initial ideas include: A new plaza designed to stitch the existing sides of the high street together; new pedestrian crossings and improved footways; new station entrances, making the station wider, safer and greener; and new public spaces improving the appearance of the town centre and increasing footfall.

Delivering quality homes

We want to meet community needs by providing much needed new homes that would help to allow families to grow and stay in the area.

The proposals would provide 40 per cent affordable homes with a mix of tenures, including social rent and affordable rent as well as shared ownership homes. They would be a mix of apartments and new family houses, meeting a variety of needs.

We will engage with local residents, community groups and stakeholders to ensure views of the whole community are understood and are reflected in the proposals.

  • TfL appoint Taylor Wimpey and Pinnacle Regen

     

  • First public exhibitions held

  • Further meetings with the community and residents

  • Project team explores the site and gets to know the area

     

     

  • Design concepts develop following feedback from the public

     

     

  • Further consultation on the developed proposals

     

  • Plans finalised and submitted to Barnet Council

OUR TEAM